Gratis pechhulp en mobiliteitsgarantie

Bij iedere Volkswagen of Audi hoort gratis Mobiliteitsgarantie indien het onderhoud en de reparaties op tijd door een erkende service partner, zoals Cardon & Verwijlen, uitgevoerd wordt. Mocht je ooit stranden met je Volkswagen of Audi dan helpen wij je zo snel mogelijk weer op weg. 

Mobiliteitsgarantie bij Cardon & Verwijlen in Echt

Let op! Als je ergens anders onderhoud aan je auto hebt laten plegen, betekent dit niet dat je jouw Volkswagen of Audi Mobiliteitsgarantie kwijt bent. Na een grote beurt bij Cardon & Verwijlen heb je gewoon weer het recht op Mobiliteitsgarantie. Maakt niet uit welk bouwjaar de auto heeft. Hierdoor kun je besparen op de maandelijkse kosten van andere aanbieders van pechhulp.

De dichtstbijzijnde Volkswagen dealer of andere professionele hulpverlener komt naar je toe. Deze repareert je auto direct of zoekt, als reparatie binnen 3 uur niet mogelijk is, samen met je de beste oplossing. Alternatief vervoer, vervangende auto (max. 3 dagen) of een hotelovernachting (voor jou en je passagiers).

De kosten? Die zijn voor rekening van Volkswagen of Audi.

Hulp nodig? Neem contact op met:

Merk PechhulpNederlandVanuit buitenlandPrivate Lease of Volkswagen Financial Services klant 
Volkswagen088 0330109+31 88 0330109033 454 95 55
Audi088 0330108+31 88 0330108033 454 95 55
Volkswagen Bedrijfswagens088 0330109+31 88 0330109033 454 95 55

Onze gratis pechhulp geldt 24 uur per dag, in Nederland én Europa.

Veelgestelde vragen

Je kunt ons altijd inschakelen wanneer je onverhoopt pech krijgt met je auto. Het maakt niet uit waar je pech krijgt: op je eigen oprit, of elders in Nederland of Europa. Bij twijfel zal de Mobiliteitsservice je informeren over de mogelijkheden.

We spreken van pech als er een rood waarschuwingslampje brandt op je dashboard of als je met de auto als gevolg van een defect, niet meer zelfstandig de dichtstbijzijnde dealer kunt bereiken.

Wanneer je de Mobiliteitsservice belt, wordt de dichtstbijzijnde dealer of de ANWB Wegenwacht ingeschakeld. Bij stranding op een Nederlandse snelweg of N-weg zult je altijd worden geholpen door de ANWB Wegenwacht.

Soms is reparatie ter plaatse niet mogelijk. In dat geval wordt je auto naar de dichtstbijzijnde dealer gebracht. Als daar na diagnose blijkt dat reparatie binnen 3 uur niet mogelijk is, dan vinden we samen met je de beste oplossing. Dit is bijvoorbeeld een andere vervoersmogelijkheid, zoals een taxi of het openbaar vervoer (tot maximaal € 80,-), een vervangende auto voor de duur van de reparatie (tot maximaal 3 dagen) of een hotelovernachting voor jou en je passagiers (maximaal 1 nacht inclusief ontbijt). De kosten voor deze hulpverlening zijn voor rekening van het merk. Mocht het voorkomen dat je één van deze services zelf voor moet schieten, dan kun je de kosten bij terugkomst in Nederland declareren bij Wealer. Uiteraard dien je dan wel over een factuur te beschikken.

Als je de Mobiliteitsservice belt, zal de medewerker van de alarmcentrale controleren of je pech onder de dekking van de Mobiliteitsservice valt. Een aantal zaken is namelijk uitgesloten:

 • Defecte lamp, slot of raammechanisme.
 • Geel/oranje waarschuwingslampje waarbij auto zelfstandig naar dealer kan rijden.
 • Pech veroorzaakt door eigen toedoen.
 • Pech aan caravan, aanhanger of vouwwagen, hiervoor kun je zelf een additionele reisverzekering afsluiten.
 • Pech veroorzaakt door oorzaken van buitenaf, zoals door:
  • Verkeerd ingebouwde achteraf-accessoires.
  • Sleutel in afgesloten auto
  • Geen of verkeerde brandstof in tank.
  • Vastgevroren onderdelen.
  • Pech a.g.v. niet-uitgevoerd onderhoud of niet-uitgevoerde geadviseerde reparaties.
  • Ongeval of gevolgen daarvan.
  • Diefstal of poging daartoe.
  • Reparaties en vervangen van onderdelen.

Je kunt dan meestal wel een beroep doen op onze hulpverlening, maar de kosten zijn dan voor eigen rekening. De mogelijkheden kan de medewerker van de Mobiliteitsservice met je bespreken.

De Mobiliteitsservice is beperkt tot het recht op de hiervoor omschreven hulpverlening. Alle overige kosten, reparatie kosten, schade en gevolgschade komen niet voor vergoeding in aanmerking.

De gratis Mobiliteitsservice is geldig zolang de auto in onderhoud is bij Caron & Verwijlen of een andere merkdealer en de beurten conform fabrieksvoorschrift zijn uitgevoerd. In het serviceboekje staan de onderhoudsstempels die je laat zien aan de monteur. Zorg er daarom voor dat het serviceboekje altijd in de auto ligt. Is de auto niet bij de merkdealer in onderhoud geweest dan gaat de Mobiliteitsservice weer in zodra er een grote beurt of een LongLife onderhoudsbeurt is uitgevoerd door een merkdealer inclusief de eventuele reparaties.

Mobiliteitsservice betekent dat de hulpverlener je kosteloos zal proberen op weg te helpen. Lukt dit niet ter plekke? Dan wordt de auto kosteloos naar de dichtstbijzijnde dealer vervoerd. Een reparatie bij de dealer valt niet onder de Mobiliteitsservice, maar wellicht wel onder de fabrieksgarantie, Verlengde Garantie of Das WeltAuto-dekking als deze van kracht is.

Wel vergoedNiet vergoed
Hulp op plek van stranding, in binnen- en buitenland.Een eventueel noodzakelijke reparatie bij de dealer. 
Indien noodzakelijk: afslepen naar dealer. Als je of de vorige eigenaar onderhoud of reparaties niet of 
elders heeft laten uitvoeren. De Mobiliteitsservice wordt weer van kracht 
zodra je bij de merkdealer een grote beurt of 
Long Life onderhoudsbeurt en geadviseerde reparaties laat uitvoeren.
In overleg: onkostenvergoeding als auto niet binnen drie
uur gerepareerd kan worden bij dealer: 
- Alternatief vervoer, zoals taxi of openbaar vervoer (max €77). Of:
- Vervangende auto voor duur reparatie (max 3 dagen). Of:
- Hotelovernachting voor jou en je passagiers (max 1 nacht incl ontbijt). 
Bij pechulp in het buitenland word je naar de dichtstbijzijnde servicepartner gebracht. Deze zal proberen de auto te repareren en als dit niet direct lukt krijgt je 3 dagen een vervangende auto voor lokaal gebruik. Je mag met deze vervangende auto niet op doorreis gaan of terug naar huis keren.